Društvo

Mini Maker Faire

Osijek Mini Maker Faire je jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala namijenjena lokalnoj i široj zajednici, s ciljem povećanja svijesti o dobrobiti inventivnosti i kreativnosti, a ove godine održava se po treći put.

Ovaj globalno prepoznatljiv događaj koji okuplja kreativce iz svih područja te tehnološke entuzijaste organizira Osijek Software City u suradnji sa Centrom tehničke kulture Osijek - Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, a ovogodišnje događanje će se održati 05. svibnja u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku, Istarska 3, od 10:00 do 16:00, te je ulaz na sve aktivnosti besplatan.

Protekle dvije godine Osijek Mini Maker Faire privukao je oko 120 izlagača i više od 3000 posjetitelja. Radionice, predavanja i izlaganja pokrivaju sve od visoke tehnologije (robotika, mikrokontroleri, elektronika, 3d printanje, dronovi), prirodnih znanosti (biologija, astronomija, ...) do umjetnosti i starih zanata. Naglasak je na "uradi sam" pristupu i razvoju kreativnosti i istraživačkog duha, a glavni cilj je i dalje širiti makersku zajednicu i aktivirati dio populacije koja se ne bavi isključivo razvojem softvera.

Više informacija pogledajte na osijek.makerfaire.com 

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr