Društvo

Smisli on- line igru i osvoji Samsung Galaxy T560

Dignity W@rld je "virtualno igralište" o temama ljudskih prava gdje možete bolje upoznati globalne izazove, osnovna ljudska prava i društvena pitanja putem online igara. Otvoren je natječaj na koji se mogu prijaviti mladi od 13-30 godina i razviti svoju igru.

Svoju igru ​​možete razvijati u bilo kojem žanru (akcija, avantura, igra mozga, strategija itd.) Jedino što je važno da se nekako mora povezati s ljudskim pravima. Moguće teme, primjerice: aktivno građanstvo, prava djeteta, ravnopravnost spolova, migracija i
izbjeglice, predrasude i stereotipi, rasizam. Cilj igre je predstaviti temu i pokazati perspektivu ljudskih prava, potaknuti igrače na razmišljanje i razvijanje vlastitih pogleda.

Tko može biti programer?
Svatko tko voli igrice u dobi između 13 i 30 godina. Ne morate biti IT stručnjak, ne morate pisati kodove, postoji mnogo mogućnosti na internetu što možete slobodno koristiti i možete s njima kreirati igre. Neki primjeri:

http://textadventures.co.uk/quest#video 

https://www.proprofs.com/games/create-game/ 

http://www.sploder.com/free-game-creator.php 

http://www.draw-your-game.com/  

https://www.appsgeyser.com/gamemaker/ 

Postoji li nagradu?
Pobjednike će izabrati međunarodni projektni tim u dvije dobne kategorije (14-18 i 18+). Najbolji programeri dobili će Samsung Galaxy T560 Galaxy Tab. Projektni tim odlučuje o tome koje igre će biti objavljene na web stranici Dignity W@rld ( http://enterdignityworld.com/ ) i facebook grupi.

Kako se možete prijaviti?
Svaki se programer može prijaviti s najviše 2 igre slanjem linkova igara na sljedeću adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Rok za prijavu je 10. lipnja. 

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr