Kultura

Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5.-12. 9. 2018. u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti.

Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike i aktiviste iz Hrvatske i regije. U okviru Ljetne škole umjetnosti i aktivizma bit će održano 8 poludnevnih / cjelodnevih predavanja i praktičnih radionica te tri studijska putovanja. Škola prima do 12 polaznika.

Riječ je o programu namijenjenom umjetnicima i aktivistima iz Hrvatske i regije (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija) koji će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:

– kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;
– povezivanja aktivizma i arta;
– mobiliziranja šire zajednice;
– stvaranja akcija i happeninga (art i aktivizam u javnom prostoru)
– propitivanja ne/uspjeha;
– stvaranja zajedničkih platformi;
– javnog zagovaranja
– produciranja novih inicijativa

Voditelji programa su Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić,
Davor Mišković, Emina Višnić, Gordana Vnuk, Ivan Zidarević

Pozivamo umjetnike i aktiviste, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.

Prijave se šalju isključivo mejlom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  do 10. 8. 2018. , a moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju (najviše po karticu teksta / 1800 znakova)
Rezultati će biti objavljeni na stranicama Fonda za druge 14. 8. 2018. godine.

Fond za druge pokriva troškove smještaja (dvokrevetne sobe) i hrane u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi uz okvirni iznos puta, jer u protivnom se subvencioniranje naknadno ne mogu uzimati u obzir.

Program Ljetne škole umjetnosti i aktivizma ostvaruje se uz podršku Istarske kulturne agencije te dijelom i kroz program Clubture-HR: programska razmjena i suradnja.

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr