Mobilnost

Euro Med forum za mlade „Održivo sudjelovanje i aktivno građanstvo“

Konferencija se održava od 18. do 22. travnja 2018. godine u Larnaci na Cipru te je namijenjena svim punoljetnim osobama s područja Sredozemlja koje rade s mladima i aktivne su u svojim lokalnim zajednicama, predstavljaju civilno društvo, organizacije za mlade ili sportske klubove zatim predstavnicima lokalnih vlasti, posebice onima koji rade na unaprjeđenju obrazovanja građana kao i predstavnicima obrazovnih ustanova zainteresiranim za poticanje mladih na aktivno građanstvo.

Forum je osmišljen na inicijativu Nacionalne agencije Cipra s partnerskim institucijama s ciljem ojačavanja suradnje među državama Sredozemlja. Trajat će tri puna dana i okupit će oko 60 sudionika, a metodologija rada temelji se na učenju neformalnim pristupom (kolektivnim učenjem, radom u skupinama, panel raspravama, razmjenom iskustava). Takvim pristupom u radu sudionicima će se omogućiti razmjena iskustava, alata i relevantnih resursa za rad.
Ciljevi foruma su doprinos boljem razumijevanju sudjelovanja i aktivnog građanstva, motiviranje mladih za preuzimanje aktivnih uloga u svojim zajednicama, promoviranje vrijednosti suradnje u državama Sredozemlja, podizanje svijesti o ključnim kompetencijama za sudjelovanje, poticanje suradnje među različitim sudionicima Foruma.
Drugi dan foruma radu će se priključiti skupina studenata iz Cipra koji sudjeluju u programu obrazovanja mladih veleposlanika Europskog parlamenta.
Održavanje Foruma bit će također i prilika za upućivanje pitanja o sudjelovanju mladih i to povezivanjem teorijskih znanja sa situacijama s kojima se sudionici susreću.
Forum se provodi na engleskom jeziku osim malog dijela koji će biti proveden na grčkom jeziku uz prijevod.
Projekt financira Erasmus+ program Youth in Action.
Rok za prijavu je 26. veljače, a za više informacija možete se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pročitati na linku.  

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr