Mobilnost

Godinu dana u Portugalu uz Europsku volontersku službu

rESCue je projekt koji će okupiti četvero EVS volontera iz Italije, Hrvatske, Njemačke i Rumunjske. Aktivnosti volontera započet će 1. rujna 2018. i trajat će do 31. kolovoza 2019., što je ukupno 12 mjeseci volonterske službe.

Volonteri će biti smješteni u gradu Olhão koji se nalazi na jugu Portugala. Volonteri će imati priliku doživjeti potpuno drugačiju kulturu i način života, naučiti i iskusiti nove stvari i koristiti znanje i iskustvo stečeno u njihovim zemljama kako bi mogli djelovati kao veza između partnera i organizacija.

Volonteri će biti uključeni u aktivnosti i projekte koje je razvila organizacija Moju, ali će i pomagati u svakodnevnom radu centra za spašavanje divljih životinja i bit će poticani da razviju i provode svoje osobne projekte.
Lokacija projekta se nalazi unutar Parka prirode, pa je ovaj projekt savršen za one koji vole biti u kontaktu s prirodom.
Uloga volontera pri pomoći u svakodnevnim zadaćama centra uključivat će sljedeće zadatke:

, Priprema i distribucija hrane za životinje;
, Pomoć pri održavanju i čišćenju centra;
, Izgradnja ograda;
, Gradnja opreme za izradu kaveza za obogaćivanje okoliša;
, Posjećivanje polja za istraživanje ptica;
, Upravljanje bazama podataka vezane uz obrazovanje o okolišu
, Pomoć u aktivnostima edukacije o okolišu u lokalnim školama i edukacija lokalnog stanovništvo;
, Prevođenje letaka za informiranje turista;
, Pomoć pri organiziranju radionica ili aktivnosti;
, Primanje i vođenje posjetitelja u Environmental Interpretative Center.

Volonteri će raditi 5 dana tjedno uz maksimalan broj radnih sati od 35 tjedno. Volonteri će živjeti u potpuno namještenom stanu kojeg će dijeliti s drugim volonterima, a koji će se nalaziti blizu ureda i nedaleko od centra grada. Volonteri će imati vlastitu sobu ili će dijeliti sobu sa ostalim volonterima.

Što se tiče troškova, volonterima će smještaj i režije biti osigurani, te će dobivati 120 eura za hranu i 150 eura džeparca. Putni troškovi će biti plaćeni do iznosa od 360 eura.

Volonteri će imati i tečaj jezika, te zdravstveno osiguranje.

Više o projektu pročitajte u info-packu!

Imate pitanja? Javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. !

Želite se prijaviti?

Pošaljite CV i motivacijsko pismo na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. !

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr