Obrazovanje

1. FERIT LABUS zimska škola

Od 9. do 12. siječnja 2018. godine na FERIT-u održavat će se 1. FERIT LABUS zimska škola u kojoj će se polaznicima osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu.

Interaktivnim oblikom nastave polaznike se želi potaknuti na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela.

Na ovaj način želi se osposobiti polaznike za snalaženje u fizikalnim sadržajima te ih motivirati i pripremiti za daljnju nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje niz od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:
I. Tko mjeri taj i griješi
II. Ah, ti grafovi
III. Primjena vektora u fizici i tehnici
IV. Što učimo iz krivulja kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio).

Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja. Radionice će se održavati u laboratorijima FERITa Osijek (K. Trpimira 2B ) od 9. 1. do 12. 1. 2018. godine,

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi), a oni se mogu on-line prijaviti preko poveznice.

„On-line“ prijave za učenike za LABUS zimsku školu su otvorene od 1. prosinca do 30. prosinca 2017. Požurite ! Broj mjesta je ograničen!

 

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr