Obrazovanje

Aktivna Hrvatska predstavlja Mentalni trening u Osijeku

Aktivna Hrvatska predstavlja drugi ovogodišnji Mentalni trening - radionicu na temu fokusa koja će se održati u subotu, 3. ožujka, s početkom u 15 sati u hotelu Osijek.


Stručnjaci iz Mentalnog treninga, psiholozi Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek predavanjem na temu fokusa predstavit će tehnike i alate kojima možemo usmjeriti svoje ciljeve da bismo postigli svoj puni potencijal i ostvarili izvrsnost. 

Fokus definiramo kao sposobnost usmjeravanja pažnje. Većina ljudi nije svjesna da se fokus može usavršiti te nam tako pomoći da ostvarimo željene ciljeve. Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska će na drugom Mentalnom treningu predstaviti upravo načine kako uvježbati fokus i ostvariti svoj potencijal. Radionica Mentalnog treninga održat će se u subotu 3. ožujka, u hotelu Osijek s početkom u 15 sati. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Psiholozi Mentalnog treninga Ana Kotzmuth (inače rođena Osječanka) i Igor Čerenšek poznati su po suradnji s vrhunskim sportašima, a upravo rad na fokusu nezaobilazan je kako bi se ostvario uspjeh. Psiholozi razlikuju nekoliko vrsta fokusa, a na svaki od njih utječu različiti vanjski i unutarnji faktori. Razina uvježbanosti, tjelesna pripremljenost, tolerancija na stresne situacije, stav i strpljenje samo su neki od faktora koji mogu učiniti naš fokus jasnijim. Ana i Igor na radionici u Osijeku polaznicima će otkriti tajne dobrog fokusiranja te kako fokus učiniti najjačim oružjem u ostvarivanju svojih potencijala.

”Česte su zablude da fokus opada s godinama, da je urođen ili povezan s inteligencijom. Fokus treba promatrati kao skup mišića koje smo davno zapustili!”-objašnjava psihologinja Ana Kotzmuth te dodaje: ”U Osijeku ćemo predstaviti dva načina treniranja fokusa, a to su mindfulness meditacija kojom ćemo pokazati kako upravljati vlastitim mislima te mentalna stimulacija koja pomaže pripremiti nas i za najzahtjevnije situacije!”

Projekt Aktivna Hrvatska održava se u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba, Hrvatskom liječničkom komorom čiji će liječnici u Osijeku održati predavanje, Biotreningom te nutricionistima iz Definicije hrane. Sudionike će na nakon radionice darivati partneri projekta. Generalni partner projekta HEP darovat će majice, a NIVEA poklon za njegu tijela. Polaznici radionice osvježit će se Mivelom-vodom Vašeg srca, a tu je i najbolji sportaš u gradu Decathlon. Partner projekta Merkur osiguranje provest će zanimljivu anketu nakon koje slijedi ugodno iznenađenje. Partner projekta je i Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Za radionicu Mentalnog treninga u Osijeku prijavite se nawww.aktivnahrvatska.hr i učinimo zajedno Hrvatsku zdravijom i sretnijom.

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr