Obrazovanje

Besplatno učite nove jezike online i pritom sklapajte prijateljstva

Europski portal za mlade obuhvaća brojne teme važne za mlade, od obrazovanja, rada, kulture, putovanja sve do volontiranja, socijalnog uključivanja i zdravlja. Tako, između ostalog, donosi i važne teme, savjete i mogućnosti za mlade iz područja IZVANŠKOLSKOG UČENJA.

Jedna od tih tema koju smo danas odabrali za vas je učenje novih jezika i poboljšavanje postojećih jezičnih znanja i vještina putem web-mjesta i online aplikacija. Učenje jezika funkcionira na principu razgovora:

„Razgovor ili tandem vrlo su jednostavni: na primjer, ako govorite francuski, a želite poboljšati svoje znanje grčkog jezika, morat ćete pronaći grčkog partnera koji uči francuski. Ako se sastanete na sat vremena, možete podijeliti vrijeme na pola i pola sata razgovarati na francuskom, a pola sata na grčkom. To je jedinstvena prilika za proširenje horizonata i upoznavanje novih ljudi. Treba podsjetiti i da dobro znanje jednog ili više stranih jezika može biti važna prednost na tržištu rada.

Savjeti za uspješan tandem

1. Provjerite podudaraju li vam se rasporedi i utvrdite koliko se često želite sastajati.

2. Zapamtite da vaš partner nije učitelj i možda neće znati odgovoriti na teška gramatička pitanja.

3. Shvatite to ozbiljno! Zapisujte nove riječi i ponovite ih prije sljedećeg sastanka.

4. Nemojte se bojati griješiti. Recite sugovorniku koliko želite da vas ispravlja. Obično je najbolja neka sredina. Nemojte ispravljati svaku partnerovu pogrešku jer je to obeshrabrujuće, ali nemojte ni zanemarivati velike pogreške.

5. Budite pošteni – nemojte više od pola vremena koje provodite zajedno pokušavati govoriti jezik koji vi učite.

6. Ako se želite usredotočiti na određenu temu, recite to partneru. Ako nemate ništa zajedničko i razgovor ne teče, to nije problem. Potražite drugog partnera.

Obično se sastajete putem web-mjesta ili aplikacije. Druga je mogućnost da tako pronađete partnera, ali da se nađete uživo. Može tražiti i nekoga s kime ćete se dopisivati. Ovo su neke korisne platforme koje vam mogu pomoći da započnete razgovor. Na nekima postoje naprednije opcije uz plaćanje u okviru kojih se nude i učitelji.“ (Europski portal za mlade)

POPIS PLATFORMI ZA UČENJE JEZIKA:

https://www.italki.com/partners 

https://www.easylanguageexchange.com/ 

http://en.openlanguageexchange.com/ 

http://www.languageforexchange.com/ 

https://www.speaky.com/ 

http://babelvillage.com/ 

https://coeffee.com/login 

https://www.languing.com/landing/ 

https://www.tandem.net/ 

https://www.tandempartners.org/en 

http://www.lingoglobe.com/ 

https://www.interpals.net/language_exchange.php 

www.conversationexchange.com/ 

https://www.busuu.com/en 

https://www.mylanguageexchange.com/ 

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr