Volontiranje

Razgovaram – stvaram bolje društvo

Volonterski centar Osijek i Grad Osijek organiziraju dijalog s građanima o kvaliteti života u Osijeku, prednostima i problemima s kojima se susrećemo te kako mi kao građani možemo doprinijeti boljem životu u našoj lokalnoj zajednici.

Kako bismo postigli što bolju zastupljenost različitih društvenih skupina pozivamo udruge s područja Osijeka, a bave se različitim društvenim problemima i potrebama (osobito socijalno osjetljivih skupina) da potaknu svoje članove i/ili korisnike na sudjelovanje u razgovoru.

Poziv je usmjeren svim zainteresiranima bez obzira na godine, obrazovanje, dosadašnje iskustvo, a koji su motivirani sudjelovati u razgovoru o dobrim stranama života u Osijeku, problemima s kojima se susrećemo i vrijednostima koje su građanima važne te koji se žele snažnije osobno angažirati i doprinijeti boljoj kvaliteti života.

Želimo naglasiti da se ovakva javna događanja provode u isto vrijeme u 4 europske zemlje – Irska, Škotska, Belgija i Hrvatska, a dio su projekta financiranog kroz program Europa za građane. Nositelj ovoga projekta je Volonterski centar grada Dublina, a partneri su Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Škotska i Serve the City iz Brisela. Na ovaj način, našu lokalnu zajednicu i građane želimo što više približiti gradovima Europske unije kao što su Dublin, Stirling i Brisel.

Osim toga, za one koji se žele više angažirati u lokalnoj zajednici, predstavit ćemo mogućnosti volontiranja u našem gradu, koje su to najčešće volonterske aktivnosti, kako kroz volontiranje možemo utjecati na život u zajednici i kako volontiranje, kroz davanje drugima, može utjecati na nas osobno i naš osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

Javno događanje organiziraju u suradnji Volonterski centar Osijek i Grad Osijek, dana 11. travnja 2018. od 10:30 do 13:30 sati, u hotelu Osijek.

Prijaviti se možete on-line putem obrasca (ovdje) ili putem telefona 031 211 306 do 9. travnja 2018.

Za sva pitanja možete se obratiti Volonterskom centru Osijek na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 031 211 306.

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr