Zapošljavanje

Trgovačka i komercijalna škola ''Davor Milas'' predstavlja program dualnog obrazovanja

Kvalifikacija koja te priprema za posao, minimalni udio općeobrazovnih predmeta, a veliki udio strukovnih predmeta i trgovačke prakse izravno kod poslodavca. Nema općeg predmeta matematika već je matematika prilagođena struci – matematika u prodaji.


U isto si vrijeme i učenik i zaposlenik trgovačkog gospodarskog subjekta. U prvom razredu veći si dio u školi i u radionici za praktičnu nastavu
(praktikumu), a u drugom i trećem razredu si većim dijelom na radnom mjestu u trgovačkom gospodarskom subjektu.
Sklapaš ugovor o radu s poslodavcem na temelju kojega dobivaš plaću odnosno naknadu za obavljanje trgovačke prakse u omjeru u kojem je obavljaš. Isto tako evidentira ti se radni staž, prijavljen si u mirovinsko i socijalno osiguranje. A sve to dok si učenik naše škole prema ovom modelu dualnog obrazovanja.
Postoji mogućnost ostanka kao zaposlenika na neodređeno vrijeme u trgovačkom gospodarskom subjektu ukoliko se pokažeš kao kvalitetan/kvalitetna u obavljanju trgovačke prakse.
Osposobljen si za život, rad, ali i nastavak obrazovanja ukoliko se odlučiš postati komercijalist, a kasnije polagati i državnu maturu i upisati fakultet.
Opširnije o cijelom kurikulumu/nastavnom planu i programu te predmetima možete vidjeti na
poveznici:

https://mzo.hr/hr/objava-prijedloga-eksperimentalnoga-programa-dualno-obrazovanje

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr