Zdravlje

Međunarodni dan joge u Osijeku

Međunarodni dan joge obilježava se 21. lipnja diljem svijeta, a u Hrvatskoj organizirat će Veleposlanstvo Republike Indije proslavu Međunarodnog dana joge od 18. do 25. lipnja 2017. u 24 hrvatska grada uz podršku brojnih partnerskih organizacija.

U Osijeku će proslava Međunarodnog dana joge biti održana u nedjelju, 18. lipnja na Trgu Slobode s početkom u 10:00 sati u organizaciji Umijeća življenja Hrvatska i uz sudjelovanje Centra osobne moći iz Osijeka, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Veleposlanstva Republike Indije.

Program traje do 12 sati, a uključuje besplatne vježbe joge s iskusnim učiteljima nakon čega slijede i predavanja uz specijalne teme o jogi te vježbe disanja i meditacija. Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža. Želja organizatora je približiti jogu javnosti kao cjelovit sustav kojim postižemo sklad sa sobom i okolinom.

Uz potporu 177 zemalja svijeta opća skupština Ujedinjenih naroda je 11. prosinca 2014. proglasila 21. lipnja Međunarodnim danom joge. U UN-dokumentu ističe se da je globalno zdravlje dugoročni razvojni cilj koji zahtjeva snažniju međunarodnu suradnju, a naglašava se potreba za kvalitetnijim osobnim načinom života, lišenim svake vrste ekscesa. Joga se u to odlično uklapa budući da pruža cjelovit pristup zdravlju i zdravom načinu života.
Indijsko veleposlanstvo pozvalo je građanstvo da postanu dio ‘izvanrednog putovanja te se upute u potragu za mirom, harmonijom i srećom’ naglašavajući kako je Međunarodni dan joge otvoren za javnost. Organizatori očekuju velik odaziv u Hrvatskoj te najavljuju da će program biti globalno popraćen.
Prošlu godinu je Indijska ambasada u Hrvatskoj organizirala proslavu u 14 gradova, a ove godine program će biti održan u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu, Karlovcu, Vukovaru, Ižu, Novigradu, Bjelovaru, Makarskoj, Baškoj, Zaprešiću, Korčuli, Lepoglavi, Hvaru, Virovitici, Koprivnici i Požegi.

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr