Zdravlje

Usudi se sanjati! predavanje Davora Rostuhara

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Davor Rostuhar se odlučio otići na kraj svijeta po odgovor na to pitanje. U četvrtak, 5. listopada 2017. godine na Građevinskom fakultetu održat će se predavanje  "Usudi se sanjati". Početak je u 19 sati. 

Odlučio je napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km).

Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do - 40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio skupiti 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antarktici, što je i postigao 1.9. u Dubrovniku. Ovu jesen nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.

U Osijek nam dolazi 5. listopada i održat će predavanje na Građevinskom fakultetu.
U multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu. Također će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti da bi ostvario svoj san.

Na predavanje donosi i Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Rotaract klub Osijek, u suradnji s Građevinskim fakultetom u Osijeku i Turističkom zajednicom grada Osijeka poziva vas da dođete na ovo jedinstveno i motivirajuće predavanje, na taj način podržite Davora u ovom životnom izazovu, i možda pronađete i svoj odgovor.

Ulaz na predavanje je slobodan

 

Pin It

DONATORI

mu logologo u boji manji hr